Den perfekta ringen till frieriet

Det är dags att be om din partners hand. Om inte det vore läskigt nog vill du presentera den perfekta ringen, en ring som reflekterar hur väl du känner din partner och att du vill bara ge denne det bästa i livet.

Unikt

Det är klart att du inte vill ge bort en ring som massproducerats och som du kan hitta överallt. Det ska vara en unik och vacker ring som din partner aldrig har sett tidigare. Om du letar unikt ska du inte besöka de stora guldsmedskedjorna, de köper alla in samma varor från samma kollektioner. Sök istället efter guldsmeder utanför kedjorna, många mindre aktörer bygger sin egen kollektion istället för att köpa in någon annans.

Storlek

Rätt storlek är inte det lättaste. Det finns ingen bra vit lögn för att få mäta sin partners finger. Om hen redan bär ringar idag kan du så klart låna en ringfingerring och mäta den när de inte vet om det. Enklaste sättet är att mäta den inre diametern med ett skjutmått. Annars får du gissa dig fram tillsammans med guldsmeden om vilken storlek som kan passa. Om den skulle visa sig vara fel går det att efterjustera men inte hur mycket som helst.

Priset

En annan svår fråga är hur mycket får en ring kosta som ska symbolisera din eviga kärlek till din partner? En del förväntar sig en ring utöver det vanliga, även kostnadsmässigt medan andra fokuserar på frågan bakom ringen och vill på sin höjd gravera något personligt i ringen. Du känner din partner bäst och vet säkerligen vilka förväntningar hen har på ett frieri. Stanna alltid inom din egen budget, även om du önskar du kunde lägga mer pengar. Du ska inte ta ett lån eller bli skyldig någon en massa pengar för att köpa ringen. Har du hittat den perfekta ringen och den kostar lite mer, avvakta med frieriet och spara ihop slantarna istället.