Handla presenterna billigt

gifts online

Julen är över och att inhandla presenter står kanske inte högst upp på prioriteringslistan. Men tiden går snabbt och innan du vet ordet av är det dags för en födelsedag, ett bröllop eller ett dop. Då är det dags att än en gång ge sig ut på stan och leta efter passande rabatterade produkter för att bespara bankkontot en alltför smärtsam subtraktion. Fast varför inte lämna vinterjackan och kängorna i hallen, slå dig ner bekvämt i soffan och handla på nätet istället? Det är betydligt enklare och i många fall är det dessutom billigare.

Kläder är speciellt bra att handla i nätbutiker. Valmöjligheterna är oändliga och konkurrensen stenhård, vilket resulterar i att rabatter och kampanjer ständigt dyker upp. Den enda nackdelen är att du inte kan se varan, förutom på bild, innan köpet. För att väga upp detta har de flesta nätbutiker fri frakt tillbaka, om du inte är nöjd med vad du köpt. De största aktörerna erbjuder även rabattkoder, vilket gör din present ännu billigare. Vill du t. ex. handla billigt hos Zalando, en av de största försäljarna av kläder på Internet, bör du först och främst leta upp en sida som erbjuder en rabattkod.

Om du vill handla presenter specifika för en viss säsong, kan det löna sig att vara ute i god tid. Kläder och skor för vintern, t. ex kängor och jackor, säljs ut med goda rabatter under sommarhalvåret. Samma sak, men ”tvärtom”, gäller för typiska sommarplagg. Bästa priset på sandaler och shorts finner man ofta under vinterns mörka dagar.

Det finns också så kallade “outlets”. Detta är ofta stora lokaler, där förra säsongens produkter hamnat. Räkna med angenäma prisnedsättningar, då detta är kläder som företagen inte lyckats bli av med i sina butiker. Du hittar exempelvis billigare priser för Fjällräven på deras egen outletsajt.