Samla på frimärken

Man kan ju i princip samla på vad som helst, suddgummin eller reklampennor. Frimärken är ett samlande som i slutändan kan ge något av värde. 

Varför samla på frimärken?

frimärkenDe tar inte så stor plats så även om man har jättemånga så behöver man inte stora glasskåp för att förvara dom. Sedan så finns det hur mycket frimärken som helst ute i världen, är man ute och reser så kan man ju faktiskt skicka vykort till sig själv med snygga frimärken för att få frimärket stämplat från det land man är i.

Det kommer nya frimärken med jämna mellanrum, i bland med artister eller idrottsutövare på. Eller så firar hovet något speciellt så staten ger ut frimärken i samband med detta firande.

Du kanske är hemma hos dina mor- eller farföräldrar, passa då på att kolla om inte dom har några gamla frimärken undanstoppade någonstans som du kanske kan få. Ja, det är ett ständigt letande och kanske, kanske så får du tag på ett som är värt betydligt mycket mer än det du betalade för det.

Har du ett specifikt intresse för katter, så kanske frimärken med kattmotiv är det du letar efter. Utövar du någon idrott så kanske frimärken med motiv från just din idrott är de du vill få tag på.

Ett sätt att leta frimärken kan vara att gå på biblioteket och kolla in frimärkskataloger. Något som också kan vara bra att skaffa är ett förstoringsglas och en pincett så man kan undersöka frimärken så dom inte är skadade.

Så lycka till om du börjar samla på frimärken, troligtvis världens största hobby. Visste du att ordet Filateli och frimärkssamlare hör ihop?