Vintage – Högt uppskattat

Vintage

Något som verkligen slår högt, med förutsättning att man lyckas träffa rätt, är att ge bort någon form av vintageprodukt. Många känner ett extra värde i det unika, i att vara i princip ensam eller faktiskt helt ensam om att äga något man älskar. De fungerar också ofta samtalsstartare, då föremål av denna sort ofta sticker ut, något som en stolt ägare sällan brukar motsätta sig att tala om.

Om du länge funderat över vad din bästa vän, fru, eller kanske kära mor skulle bli extra glad av att få i födelsepresent eller som överraskning, kan vi rekommendera dig att fundera över något slags vintageföremål. Så länge du lyckas hitta ett föremål som du vet skulle passa in i hemmet, eller på ett bra sätt komplimentera personens klädstil, kan det i princip inte gå fel. De allra flesta har en förkärlek för unika och äldre föremål, bland annat för deras gåtfulla historia.

Exempel på föremål som kan passa är egentligen lika enkelt som svårt. Det kan röra sig om ett gammalt vackert smycke som förr burits i finare sammanhang, eller en speciell möbel som även passar in i ett modernt hem. Många gillar att blanda gammalt med nytt och gör ofta så på ett exceptionellt vis.

Själva ordet ”vintage” kommer i grunden från engelskan och betyder ungefär ”äldre vara, av god kvalitet”.