Presenter till de svåraste personerna

gift present_299648861

Vi känner alla en person eller två som det är nästan omöjligt att handla till. De har antingen en sådan specifik smak att man inte kan förstå sig på den, eller så verkar de inte har någon specifik hobby alls. 

Köpa på okonventionella ställen

En idé kan vara att köpa kläder på andra ställen än klädbutiker, eller smycken på andra platser än hos juveleraren. Istället kan man testa att handla på små marknadsstånd eller möjligen från en maskeradsajt. Kanske din kompis gillar 80-talet, då hittar du massor med ikoniska 80-talsprodukter på maskeradsajter nätet över.

Alternativt kan du vända dig till en pantbank, där hittar man de mest udda och excentriska tingen. Också en bra plats för att hitta samlarobjekt.

Fråga runt

Man behöver inte komma på idén till presenten helt själv. Fråga vänner och familj. Ta reda på vilka presenter som han eller hon blivit gladast över, för att få en fingervisning om vad som skulle passa hen. En av de bästa platserna att hitta värdefull information är att fråga en partner. En pojk- eller flickvän är en guldgruva, full med presentidéer och förslag.

Snoka

En sista utväg är att snoka runt i hemmet. Vad för slags tavlor hänger på väggarna, vilka dekorationsprylar har hen valt ut och vad finns på datorn eller i bokhyllan. Kanske får du chansen att titta in deras garderob och ta reda på vilka storlekar som passar bäst. Finns det ingen som man kan fråga om dessa saker, måste man ta saken i egna händer, eller hur?

Ibland är det de små detaljerna som är viktigast. Om personen har många växter, kanske hen skulle uppskatta en riktigt fin krukväxt. Om det ligger papper överallt kanske man kan hjälpa dem att bli mer organiserade. Dessa små hintar är vägen till en perfekt gåva!