Present till blivande föräldrar

Presenter är något vi regelbundet behöver tänka på. Att hitta något att ge till en person är inte alltid det enklaste, speciellt när de inte själva kan komma på att önska sig något. Speciella situationer är dock något man ofta kan dra nytta av när det kommer till presentinköpen och här tänkte vi specifikt titta på vad man kan ge någon som är på väg att få barn.

Kläder till både mamma och barn

Mamman kommer behöva ett antal nya plagg i garderoben när magen börjar växa. En del riktigt stretchiga plagg går nog att använda långt in i graviditeten, kanske hela vägen, men en hel del i garderoben kommer att behöva vänta. För att hitta graviditetskläder är det bra att vända sig till specialistbutiker som för övrigt säljer mycket annat gravidspecifikt. Barnkläder är alltid en klassiker och föräldrarna kommer helt klart behöva skaffa en mängd kläder den första tiden. Många barnkläder fungerar i regel för både pojkar och flickor, så även om föräldrarna valt att inte ta reda på könet finns det mycket att välja mellan. Sajten Mama har dock några tips på vad man bör undvika.

Leksaker

Leksaker är väldigt bra för barns utveckling och hjälper dem på många sätt och vis. De kanske inte kommer att leka så mycket den absolut första tiden, men det dröjer aldrig länge tills leksakerna får allt större fokus. 1177 har flera bra tips på leksaker för barn i alla åldrar.

Litteratur

Att bli förälder är något som förändrar en väldigt mycket, och ofta snabbare än man tror. Det är dock viktigt att ha en förståelse för vad det är som komma skall, och det finns mängder av böcker i ämnet föräldraskap som kan förbereda en för detta. Titta till exempel på Adlibris utbud av böcker i detta ämne och kolla efter något passande.